2011. december 21., szerda

Üvegbe zárt zabsüti

Ha konyhatündérnek szeretnénk valami aprósággal kedveskedni, jó ötlet sütemény-keveréket ajándékozni.
Kellékek:
1 db 1 literes befőttesüveg
szalag a díszítéshez
kártya a recepthez


Az üvegbe valók:
110 g liszt
(forrás: www.taste.com.au
1/4 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál só
75 g barnacukor
75 g porcukor
65 g zabpehely
100 g szárított vörösáfonya (vagy más egyéb savanykás szárított gyümölcs)
130 g fehér-csokoládé apróra vágva


A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót egy tálban összekeverjük majd a befőttesüvegbe öntjük. Öntsük rá a többi hozzávalót egyenként, úgy, hogy rétegeket képezzünk velük.
Az üveget átkötjük szalaggal. Kártyán mellékeljük a receptet:


További hozzávalók:
125 g vaj, felolvasztva és visszahűlve
1 tojás, felverve
1 teáskanál vanília aroma


Elkészítés:
  1. Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius fokra.
  2. Az üveg tartalmát öntsd keverőtálba, add hozzá a tojást, az olvasztott vajat és a vanília aromát.
  3. Keverd jól össze.
  4. Evőkanálnyi masszából formázz golyókat, majd helyezd őket egymástól 5 cm távolságra, sütőpapírral bélelt tepsibe.
  5. Süsd 10-15 percig, amíg a szélük enyhén megbarnul.
  6. Rácson hagyd őket kihűlni. 




4 megjegyzés:

  1. ilyet egybként bármiből lehet, pl. muffin hozzávalók- az is tök jól mutat üvegben!

    VálaszTörlés
  2. Így igaz Cilka! A lényeg, hogy a hozzávalók eltérő színűek, állagúak legyenek, különben nem mutat olyan szépen az üvegben.

    VálaszTörlés
  3. Johi!

    Karácsonyra csináltam vagy tizenvalahányat ajándékba. Nem csak mutatós, de nagyon nagyon finom is. Mindenki visszajelzése alapján. :)

    Köszi

    VálaszTörlés
  4. Nagyon örülök, hogy jó ötletet adtam és méginkább örülök, hogy ízlett! Jövőre megírom az én kedvencemet. Csak ahhoz elő kell varázsolnom a receptet.

    VálaszTörlés

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...